• Image 01
 • Image 01
 • Image 01
 • Veterninarska ambulanta Vodice
 • U ponude pseće hrane Purina - Pro Plan i Royal Canin

 O nama


Veterinarska ambulanta Vodice počela je sa radom 1.11.2008 godine. Nalazi se na glavnoj prometnici – magistrali na prvom skretanju za centar  kad se dolazi iz pravca Zadra.

 Do otvaranja naše ambulante veterinarskih institucija u Vodicama nije bilo. Vodice su postale pravi grad sa svim urbanim karakteristikama i pratećim djelatnostima. U sezoni su pravi turistički "bum" zato je bilo  potrebno i otvaranje jedne veterinarske ambulante.

Veterinarska ambulanta Vodice je  prerasla u  "veliku" veterinarsku ambulantu sa 5 stalno zaposlenih doktora veterinarske medicine i 1 veterinarskim tehničarom . Od samog početka ambulantu vodi  Zdravko Zorica dr.med.vet.univ.mag.chirurg. ujedno je i vlasnik ambulante .  Ambulanta  je specijalizirana   za kućne ljubimce (pse,mačke, kunića, zečeve, tvorove,  guštere, kornjače, hrčake, zamorce,ukrasne ptice…). Osim kućnih ljubimaca mi liječimo i domaće životinje ( konje,krave, ovce,koze,svinje,perad, …) vršimo i umjetna osjemenjavanja.

 Država nam je dodjelila javne ovlasti za obavljanje poslova iz čl.109.stavak 3.Zakona o veterinarstvu, za općine: Vodice,Tisno, Murter-Kornati, Tribunj, Pirovac, Primošten, Rogoznica

U OKVIRU AMBULANTE IMAMO I REGISTRIRANU VETERINARSKU LJEKARNU.

U našoj ambulanti na raspolaganju Vam stoji ljubazno i nadasve stručno osoblje koje će Vas dočekati i  pružiti Vašem ljubimcu svu potrebnu pažnju i pomoć. Naše osoblje uvijek će Vam rado pružiti niz usluga i savjeta, te preporučiti širok asortiman proizvoda i prehrane prilagođenih svakom Vašem ljubimcu pojedinačno. Stručni kadar u našoj ambulanti je završio postdiplomske studije iz Kirurgije, Ortopedije, Oftalmologije, Anesteziologije, Patologije.

Imamo dobru suradnju sa veterinarskim fakultetom u Zagrebu i sa Hrvatskim veterinarskim institutom u Zagrebu.

Naši veterinari imaju dugogodišnje iskustvo u liječenju Vaših ljubimaca i domaćih životinja. U veterinarskoj medicini postoji potreba za hitnim i točnim intervencijama veterinara. Da bi intervencija i liječenje bili uspješni, osim stručnosti i znanja koje imaju naši veterinari potrebna je i moderna dijagnostička oprema.

Veterinarska ambulanta Vodice d.o.o je uređena  i opremljena sa suvremenom vrhunskom dijagnostičkom opremom :

 • Moderni veterinarski digitalni rendgen
 • Moderna aparatura za kompletnu krvnu sliku
 • Aparat za biokemijske pretrage krvi
 • Ultrazvučni uređaj
 • Uređaj za lasersku terapiju
 • Mikroskop
 • Trihineloskop

Brzi testovi :

 • za mačiju leukemiju,
 • mačiju sidu (FIV virus),
 • Giardiju kod pasa i mačaka
 • Parvovirozu
 • Lišmaniozu
 • Erlihiozu

 

Veterinarski digitalni rendgen

Veterinarska ambulanta Vodice opremljena je sa jednim od najmodernijih digitalnim rendgena na svijetu. Mi smo ga imali među prvim veterinarima u Hrvatskoj. Rendgen ima digitalni razvijač slika, svoje računalo, svoj vlastiti softver, ima mogućnost slikanja zubi, čeljusti, svih tvrdih i mekih tkiva. Ima i program koji mjeri kuteve kod displazije kukova. Vrlo je jednostavno utvrditi dali pas ima ili nema displaziju kukova. Kod osteosinteza mjeri širinu i dužinu kosti, te mjere su nam bitne kod velikih trauma da se odredi veličina implantata koji se ugrađuju u kosti, zatim da se postigne  ista dužina kosti kao što je bila i prije traume- loma.

Pas može progutati nevjerojatne stvari! Sve je dobro dok gutaju stvari koje su probavljive pa to ne stvara veće probleme. Tako će na primjer manji komadići drva, mekše plastike, aluminijsko pakiranje paštete i slične stvari proći neopaženo kroz probavni trakt psa.
Do problema dolazi onda kada pas proguta veće komade neprobavljivog materijala kao što su kamen, kesten, šiška čempresa, razne loptice i plastične igračke, čepove plastičnih boca, te dijelove gumenih igračaka. Strano tijelo može progutati pas bilo koje životne dobi no najčešće se radi o mladim psima.
U kliničkoj dijagnostici ovih i mnogih drugih (posebno ortopedskih) oboljenja u veterinarskoj praksi neophodna je radiološka pretraga kao pomoćna dijagnostička metoda. Redovito se koristi u dijagnostici bolesti i ozljeda unutarnjih organa grudne i trbušne šupljine. Temeljna je pretraga za dijagnosticiranje genetski uvjetovanih oboljenja koštanog sustava (displazije lakta i kuka), kao i kod utvrđivanja posljedica trauma mekih (ruptura mokraćnog mjehura, ruptura slezene, krvarenja u plućima, dijafragmatska hernija, pneumothorax), i koštanih tkiva-lomovi. Gotovo je obvezatna metoda kontrole i praćenja cijeljenja kostiju nakon osteosinteza.
Za razliku od analognog, digitalni rendgen predstavlja novu tehnologiju radiološkog snimanja koja omogućuje da uporabom minimalnog zračenja i bitno skraćenim trajanjem ekspozicije dobijemo sliku izvrsne kvalitete. To doslovno znači da možemo napraviti više desetaka digitalnih snimaka, a da pri tome budete izloženi istoj količinu zračenja kao prije za jednu analognu, čime je značajno povećana sigurnost kako za pacijenta tako i za osoblje.
Uz to ovakva moderna digitalna tehnologija omogućuje iznimnu preciznost, što je od velikog značaja za dijagnostičara, te trenutan prikaz slike na monitoru, tako da je izbjegnuto nepotrebno gubljenje vremena za razvijanje.

 

Aparatura i oprema za kompletnu krvnu sliku

Sysmex PocH-100iV DIFF hematološki analizator  najnovija tehnologije s ciljem dobivanja pouzdanih i kvalitetnih rezultata  i u ambulanti i na terenu. Dizajniran je za specifičnu upotrebu prilikom rada sa više životinjskih vrsta. Ovaj analizator pruža instantne hematološke rezultate, te je iznimno koristan u kriznim situacijama. Osim unaprijed definiranih  vrsta (pas, mačka,  konj,krava,ovca), može se analizirati  i krv drugih  vrsta životinja i kreirati vlastite profile za svaku od njih.

 

Aparat za biokemijske pretrage krvi

Za brzu hitnu i efikasnu intervenciju ponekad moramo napraviti i biokemijsku pretragu krvi. Naša ambulanta posjeduje  biokemijski analizator Reflovet Plus.

Reflovet Plus je kompaktni biokemijski analizator koji nam omogućava da napravimo samo one testove koje zaista trebamo. Rezultati se dobivaju iz pune krvi i to unutar 2 do 3 minute, tako da s terapijom možemo početi odmah.

 

Ultrazvučni uređaj

 – ultrazvučna diagnostika je vrlo važna u suvremenoj veterinarskoj medicini. U veterinarskoj ambulanti Vodice vrlo često se koristi u diagnostici graviditeta, patoloških stanja na jetri, bubrezima, mokračnom mjehuru i dr.unutarnjim organima.

 

Uređaj za lasersku terapiju

 – to je moderna i učinkovita terapija u veterini bez korištenja lijekova. Laserska terapija djeluje stimulirajući proizvodnju stanične energije u oštećenih stanica te povećava propusnost stanične membrane. To potiče brzinu i kvalitetu liječenja, poboljšava razmjenu hranjivih i otpadnih tvari preko stanične membrane i poboljšava elastičnost ozlijeđenih tkiva. Laserska terapija također modulira bol i smanjuje upalu, poboljšava brzinu i kvalitetu liječenja akutnih ozljeda, a može pomoći u rješavanju kroničnih bolesti poput artritisa, tendinitisa, displazije- i jamči  brzu i efikasnu intervenciju kada su Vaši ljubimci u opasnosti.